Olympiavoimistelu on naulinnut allekirjoittaneen telkkarin äärelle jo parina iltana. Ja synkronoidut uimahypyt. Ja uintifinaalit. Pointsit muuten sille, jonka aloitteesta miesten kilpauikkareissa palattiin taas yläosattomaan malliin. ;)
Sitä ihan häkeltyy urheilijoiden suorituksista ja taitavuudesta. Ja liikuttuu palkintojenjakoseremonioista. Urheilijan alahuulen väpätys vielä menee, mutta liikuttuneet äidit katsomoissa saavat liikutuksen tarttumaan ihan tv-ruudun välitykselläkin. Mikäköhän siinäkin oikein on.
Mutta sitten se päivän kysymys: Miksi kaikilla voimistelijanaisilla pitää olla hiuksissa isot ja värikkäät donitsit ja glitterpinnit? Kun muuten ollaan niin nätteinä, niin minkä ihmeen takia tukkamuoti laahaa tuossa lajissa rapiat parikymmentä vuotta jälkijunassa?
Siis ihanaa että muutkin miettiny samaa asiaa, siis hiusdonitsi-glitterpinniasiaa. Mä ihmettelin suureen ääneen myöskin tätä kanssakatsojilleni ja satuitko huomaamaan että kultaa voittaneella jenkillä ei ollut donitsia ja pinnitkin hillityn mustat, eli ehkä sillä oli jotain vaikutusta.. :)
VastaaPoistaHuomasin, todellakin! USA:n naisvoimistelijoista itse asiassa useammallakin oli suorastaan tyylikäs kampaus (okei, suhteellisuus on tässä yhteydessä avainsana). Pisteet niille. No, niinhän ne taisi mennäkin... ;)
PoistaAihetta sivuttiin nyt viikonloppuna myös jumpparikavereiden kanssa. Syväluotaava analyysi oli vähintäänkin kumpuilevaa, epäloogista ja erittäin mutu-pohjaista. Valistuneen arvion mukaan kämmenen kokoisten pinnien ja kasaridonitsien suosio perustuu siihen, että kyseessä on arvostelulaji. Tuomareiden arveltiin diggailevan sitä tyyliä, mikä oli muotia heidän oman aktiiviuransa aikana. Toisena vaihtoehtona nimettiin perinteet ja kolmantena pakkoliikkeet (tai ehkä pikemminkin suoritusta edeltävät rutiinit). Kahta viimeisintä on kyllä vaikea sulattaa. Eihän perinteet ole estäneet sitäkään, ettei esimerkiksi sprinttereillä ole nykyään samanlaiset kilpailuasut kuin 1970-luvulla. Ja on niitä pakonomaisia tarpeita hiusten sukimiseen sun muuhun muidenkin lajien edustajilla. No, neljän vuoden päästä nähdään, mihin suuntaan kehitys kulkee. Vai kulkeeko. ;)