Osallistuin viime viikolla ruokakurssille, jonka teemana olivat sapakset. Sormin syötäviä suupaloja, jotka voi vielä valmistella hyvin pitkälle etukäteen, mikäs sen parempi konsepti. Monet resepteistä osoittautuivat sellaisiksi, joita voisi hyvin hyödyntää jatkossa kun on juhlittavaa tai istutaan ystävien kesken iltaa. Omaksi suosikiksi nousi ihanan mehevä mantelikakku. Merkitään siis resepti muistiin tänne bloginkin puolelle, jotta se on jatkossa helposti saatavilla.
Mantelikakku ja raikas rahkavaahto
Pohja:
300 g voita
3,5 dl sokeria
3 munaa
5,25 dl mantelijauhetta
n. 1 dl venhäjauhoja
(vehnäjauhon voi korvata mantelijauheella, jolloin kakusta tulee gluteeniton)
Kostutukseen:
Amarettoa ja vettä
Rahkavaahto:
1 prk vispikermaa
0,5 prk sitruunarahkaa
2 rkl sokeria
Koristeeksi:
strösseleitä tai sitruunankuoriraastetta
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen, Lisää mantelijauhe ja vehnäjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (kaksinkertainen annos taikinaa riittää uunipellilliseen). Paista 175-asteisessa uunissa 25-35 minuuttia. Kostuta hieman jäähtynyt pohja kevyesti amaretto-vesi-seoksella (1:1) ja anna maun tasaantua. Vatkaa rahkavaahtoa varten kerma ja lisää muuta ainekset joukkoon. Pursota vaahto komioksi leikattujen kakkupalojen päälle ja koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti