27. toukokuuta 2014

Iloinen Amsterdam






Kotiuduin viikonloppuna kevätretkeltä Amsterdamista. Kaupunki oli kiva ja rento ja tavallaan yllätti positiivisesti, vaikka ennakkoonkin odotin sen olevan mukava paikka. Päällimmäisenä sieltä jäivät mieleen kanavat, kallellaan olevat kapeat talot, kauniit ja meikäläisestä näkökulmasta superedulliset leikkokukat, polkupyörät, mukavan ja tyylikkään oloiset kaupat ja ravintolat, hieno arkkitehtuuri. Paljon mielenkiintoisia ja kekseliäitä sisustuksia ja boheemin tyylikkäitä ihmisiä. Jäi sellainen fiilis, että sinne pitää ehdottomasti vielä joskus palata.








Keskityttiin äidin kanssa lähinnä kulttuuriin, shoppailuun, herkutteluun ja kanavien varsilla hengailuun - siihen, mikä fiiliksen mukaan tuntui parhaalta. Ensikertalaisina kierrettiin pakollisista nähtävyyksistä Rijksmuseum (Rembrandtin Night Watchia oli tullut katsomaan ihan pari muutakin tyyppiä) ja käytiin kanavaristeilyllä. Halusin myös ehdottomasti nähdä Nieuwe Kerkin World Press Photo -näyttelyn. Mikään hyvän mielen näyttely se ei ollut: kuvat olivat kyllä todella hienoja, mutta aiheet ja teemat enimmäkseen hyvinkin karuja. Liekö se sitten ollutkin syynä sille, että itselle kolahtivat eniten ne muutamat urheilu- ja luontoaiheiset kuvat, mitä siellä oli. Hetken aikaa maailma vaikutti aika kovalta ja raadolliselta paikalta kun mielessä pyörivät katastrofialueilta otetut kuvat ja silmien edessä olivat naiset näyteikkunoissaan.







Etukäteen kootusta ravintolalistasta jäi melkein kaikki kokeilematta, mutta hyvin syötiin siitä huolimatta. Kehuttu De Kas pitää ainakin tsekata sitten seuraavalla kerralla. Albert Cuypmarktin herkut nautiskeltiin piknikillä Vondelparkissa. Kauppojen osalta koluttiin pikkuputiikkeja ja keskustan ostoskadun liikkeitä ja sille kivoimman oloiselle ostoskadulle putkahdettiin juuri sopivasti kauppojen mennessä kiinni. No, siltäkin osin jää siis ensi kerralle jotakin uutta koettavaa. 







Pakko on vielä kehua pientä perhehotellia, jossa yövyimme: Hotel Larende oli siisti, huoneet simppelin tyylikkäitä, sijainti oli hyvä ja palvelu erinomaista. En yhtään ihmettelisi, jos heräisin tuosta hotellista joskus tulevaisuudessakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti