16. marraskuuta 2012

Perjantain pikaruoka


Kotikeittiössä kokkailtiin tänään lammasmakkara-herkkusienirisottoa. Inspis iski kun näin Stockan lihatiskin tuoremakkarat ja lopputulokseen päästiin improvisoimalla. Ruokailun jälkeen toteutetun tyytyväisyyskyselyn vastausprosentti oli täydet sata ja virhemarginaali, no eihän sellaista tietenkään ollut. Kaksi kahdesta ruokailijasta piti annoksistaan. Tätä pitänee tehdä joskus uudestaankin. Laitetaan siis resepti muistiin.


Lammasmakkara-herkkusienirisotto

1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
200 g herkkusieniä
200 g tuoremakkaraa
arborioriisiä
raastettua pecorinoa ja/tai parmesaania
oliiviöljyä
kasvislientä
valkoviiniä
suolaa
pippuria
muutama basilikan lehti

Silppua sipuli ja valkosipuli. Pilko herkkusienet ja paloittele tuoremakkarat sopivan kokoisiksi paloiksi. Raasta juusto. Keitä kasvisliemi ja jätä kattila pienelle lämmölle. Paista öljytilkassa sienet ja makkarat. Kuullota toisella pannulla öljyssä kevyesti sipuli ja valkosipuli. Lisää riisi. Kun riisi on kuullottunut, lisää kuumaa kasvislientä noin 1-2 dl kerrallaan sitä mukaa kun neste on imeytynyt. Lisää valkoviini. Lisää loppuvaiheessa joukkoon sienet ja makkaranpalat. Kääntele joukkoon raastettu juusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Silppua päälle muutama basilikan lehti. Nauti heti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti