23. marraskuuta 2014

Kauden ensimmäiset


Edellisestä postauksesta on kuin huomaamatta vierähtänyt parisen kuukautta. Hupsista! Kaverit ja tutut ovat ehtineet jo vähän kysellä, että mitä blogille oikein on tapahtunut. No, eipä juuri mitään. On se kyllä mielessä pyörinyt, mutta en ole vain syystä tai toisesta saanut mitään aikaiseksi.

Kesähelteillä lomiltapaluun aikaan muistan miettineeni, että kunhan arki rutiineineen taas pyörähtää kunnolla käyntiin ja kesän ohjelmantäyteiset viikonloput ovat ohi, niin eihän tässä muuta olekaan kuin aikaa. Näinpä. Paitsi että viikonloput ovat ihan yhtä täynnä ohjelmaa ja lisäksi on vielä se arki: työpäivät, harrastukset ja muut iltamenot. Syyskiireet yllättivät bloggarin, kertakaikkiaan. 

Toisaalta, niiden kiireiden vastapainoksi olen myös yrittänyt ihan tietoisesti ottaa iisisti. Viettää vähemmän aikaa koneella. Liikkua enemmän. Istua jumpan jälkeen sohvalle kudin kädessä ja jättää kaikki muut hommat seuraavalle (tai sitä seuraavalle) illalle. Olla murehtimatta ja stressaamatta turhista. Ottaa mallia spontaanista puolisosta ja opetella olemaan aikatauluttamatta kaikkea vapaa-aikaa. Kun sattuu olemaan ihminen, joka lähtökohtaisesti haluaa täyttää kalenterinsa sellaisilla menoilla, joita on mukava odottaa organisaatiouudistusten ja syyssateiden keskellä, niin se on kuulkaa yllättävän haastavaa. Mutta on se myös palkitsevaa. On aika mahtava tunne kun havahtuu kesken jonkun tosi hienon hetken huomaamaan, että tiukalla etukäteissuunnittelman noudattamisella olisi tämäkin jäänyt kokematta. Tai että ihan vaan on, koko viikonlopun, ilman ensimmäistäkään suunnitelmaa. Opettelemalla sekin on näköjään mahdollista.

Blogitauon venymisen myötä kävi myös ne perinteiset: kirjoittamisen ja julkaisemisen kynnys kasvoi aika korkeaksi. Mietin sitäkin, että onkohan tämä blogi jo tullut tiensä päähän. Pitäisikö aloittaa alusta, uusi aihe ja uusi blogi, uudet kuviot ja tarkempaan rajattu aihe. Mutta ei, tällaista sitä-sun-tätä-osastoa minä haluan tämän olevan jatkossakin. Jatketaan siis muuten samaan malliin, mutta himppasen tiheämmällä postaustahdilla. Koska jos ihan rehellisiä ollaan, niin onhan se nyt kuitenkin vähän noloa, että blogin syyskausi starttaa vasta kun ensimmäiset jouluvalot on jo sytytetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti