2. joulukuuta 2012

Helppo suklaakakku

Entinen työkaveri tarjosi jokunen vuosi sitten superhelppoa suklaakakkua. Se oli niin hyvää, että piti tietenkin saada resepti. Sainkin. Ja leivoin kakkua monta kertaa. Osui ja upposi, takuuvarmasti, ihan aina. Nyt vain on tainnut päästä käymään niin, että jonkun leivontakerran päätteeksi se aanelkku, jolle ohje oli kopsattu, on päätynyt keräyspaperikassiin ja sieltä ties minne. Auts! 

Googletin suklaakakun, superhelpon suklaakakun, helpon suklaakakun ja mutakakun. Luin reseptejä. Koitin kaivella valokuvamuistin perukoilta snapshottia alkuperäisreseptistä. Pikkuhiljaa muisti palaili. Luullakseni. Sovelsin ja sävelsin ja valmista tuli. Eikä tullut paha kakku, tuli ihan okei kakku, joka katosi parempiin suihin työpaikan kahvihuoneessa.

Toisen kakun pyöräytin nyt viikonlopun vieraille, himpun verran muokatulla reseptillä. Hyvää tuli. Laitetaan siis resepti talteen niitä hetkiä varten kun pitäisi nopeasti saada jotakin hyvää tarjottavaa ja tehokasta peliaikaa on käytettävissä puolisen tuntia. Ainekset ovat sellaiset, että niitä on käytännössä aina kaapissa ja valmistusvaihe on parissa minuutissa hoidettu. Sinä aikana kun kakku on uunissa, ehtiikin sitten vielä vaikka huitaista pikasiivouksen.



Helppo suklaakakku

3 dl sokeria
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g voita (tai margariinia)
2 munaa 
1.5 dl maitoa (tai kahvia)

Laita uuni lämpenemään 170-asteiseksi. Sulata voi ja jätä jäähtymään. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon voisula, kananmunat ja maito (/kahvi). Sekoita taikina tasaikseksi. Kaada vuokaan ja laita uuniin. Paista noin 30-35 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä pehmeäksi. 

Anna kakun jäähtyä, ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti