12. lokakuuta 2013

Pipo kireällä


Muita ihania -blogin Tiina esitteli muutama päivä sitten salmiakkiruudulliset pipot, joihin ihastuin heti. Kun kollega vielä sopivasti pyysi mukaansa lankakauppareissulle, niin hankin langat omimmalta tuntuvassa väriyhdistelmässä ja aloin heti neuloa. Yritin kuvioneuletta tehdessä muistaa pitää mukana kiertävät langat riittävän löysinä, mutta näköjään olisi tarvinnut rohkeasti jättää ne vieläkin löysemmälle. Uudessa pipossa on nimittäin yksi paha vika: se kiristää. Mutta jos pipo on kireällä aikuisen päässä, saanee ongelman ratkaistua sillä, että antaa pipon lapselle. Hohoi, Naantalin suunta! Mahtaisikohan teidän 8-vuotias synttärisankarinne tykätä tästä?


Langat: italialaista BBB Yubia, viittä eri väriä 
Puikot: 5mm 40 cm pyöröpuikko

Tässä pipossa loin 78 s ja neuloin 16 krs 1o, 1n joustinneuletta. Sitten aloitin kahdeksalla jaollisen kuvion tekemisen ja lisäsin ensimmäisen kuviokerroksen lopussa kaksi silmukkaa. Tein kolme kokonaista salmiakkikuviota ja kaksi puolikasta, sekä loppuun vielä muutaman rivin raidat valkoisella ja harmaalla. Viimeisellä rivillä neuloin 2 s yhteen koko kerroksen ajan, sitten vain lanka loppujen silmukoiden läpi, kiristys ja päättely. Uusi yritys aikuisten koon piposta tehdään 88 silmukalla, heti alusta alkaen. Väritys on tämän harmaavarpusen mielestä niin kiva, että tahdon edelleen tällaisen pipon itsekin.

8 kommenttia:

 1. Kerrassaan ihana! Ja mitkä täydelliset värit, tosi nätti!

  VastaaPoista
 2. Voit olla varma että on mieluisa,nähdään ensi viikonloppuna��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, hyvä juttu. Mukavaa alkavaa viikkoa ja nähdään sitten perjantaina! :)

   Poista
 3. Ihana pipo ja niin kauniit värit. Neulominen on mukavaa, itse sain juuri valmiiksi villapaidan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä pipot ovat niin mukavia kun tulevat niin nopeasti valmiiksi. Tämäkin oli tällainen välipala villapaitatekeleen sivussa. Muistankin, että aiemmin näytit tekeillä olevaa mustaa villapaitaa, joko se pian nähdään asukuvissa?

   Poista
 4. Tosi nätti pipo :) Itsellä myös pipo puikoilla...
  Minulla olisi sinulle haaste blogissani->
  http://sweettasteofliving.blogspot.fi/2013/10/11-asiaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Siihen on nyt tartuttu ja vastattu. Toivottavasti näytät blogin puolella millainen piposta tuli. Muistelen, että aiemminkin olet tehnyt kivoja pipoja.

   Poista