25. lokakuuta 2013

Lunastetut lahjakortit

Luovutin juuri eteenpäin ystävien viimevuotisilla joululahjakorteillaan tilaamat neulomukset. Nyt se viimeistään pitikin tehdä, kohta on jo aika alkaa miettiä tulevan joulun juttuja. Ystävistä kaksi tilasi pipot ja kolmas tuubihuivin. Tällaisia niistä tuli.

Vanhan roosan sävyinen pipo on neulottu Dropsin Nepal-langasta. Ohje on Novitan ja langanmenekki oli noin puolitoista kerää.


Toinen ystävä ohjeisti, että pipon pitää sitten olla löysä. Sitä tämä kyllä onkin. Saas nähdä, pähkäilläänkö hetken päästä yhdessä, että millä tätä pienennetään. (Note to self: selvitä, olisiko siinä tilanteessa liian riskialtista vain tuikata pipo pesukoneeseen, säätää asteet kaakkoon ja toivoa parasta). Ruskea pipo on neulottu Dropsin Lima-langasta ja sitä menikin melkein kaksi kokonaista kerää. Malli on keksitty itse ja sitä mukaa kun neulomus edistyi.


Kolmas kaveri toivoi mustaa tuubihuivia ja se on valmistunut lankajemmassa olleista Novitan Tempo-langoista. Olin ajatellut tekeväni mustan huivin itsellenikin, mutta tämän neulominen pimeinä syysiltoina ei ollutkaan niin hauskaa hommaa, että taidan pidättäytyä muissa väreissä. Ja no, kyllähän niitä huiveja taitaa jo ollakin...


No niin, sitten puuttuu enää se siskon Skappel-neule, jonka luovutusajankohdaksi olen luvannut ensi viikonlopun. Puikot vaan heilumaan ja sen jälkeen on pöytä putsattu lahjojen osalta ja saa taas ottaa uudet haasteet vastaan. Seuraavaksi meinaan olla itsekäs ja neuloa itselleni. Villatakin ohje on jo valmiiksi tsekattuna.

2 kommenttia: