1. toukokuuta 2013

Toukokuun ensimmäisen huikopalat

Vappu on juhlittu. Tai ehkä vietetty on parempi termi, juhlittu kuulostaa melkein liian riehakkaalta. Mantalta pois päin kävellessä muisteltiin tyttöjen kanssa menneitä vappuja ja todettiin, että kyllä ei ole meininki enää ollenkaan sama kuin opiskeluaikoina. Taakse ovat jääneet ne päivät, jolloin etkoille lähdettiin vasta lakituksen jälkeen, päivän asu oli haalarit ja juhlat kestivät kolme päivää. Vielä pidempi aika on siitä kun valkolakki oli oikeasti valkoinen. Se sai nimittäin uutta väriä pintaan jo lakkiaisiltana. ;)


Ilta meni rauhallisesti hotellilla, aamu lähti käyntiin hyvällä aamiaisella ja sen jälkeisillä päikkäreillä, sitten tultiin takaisin kotiin. Brunssi tai piknik ei varsinaisesti houkuttanut heti aamupalan jälkeen, mutta iltapäivän puolella tein meille nopeasti vähän sormiruokaa. Hyvältä maistui, laitetaan nämä siis muistiin.


Ruissipsien päällä oli teelusikallinen wasabilla ja sitruunalla maustettua ranskankermaa, graavilohta ja avokadoa.


Merisuolalla ja seesaminsiemenillä maustettujen ruisnachojen päälle tuli pieni pala valkohomejuustoa ja tippa aprikoosibalsamicoa. 

3 kommenttia:

  1. Nam ja kiitos - laitan molemmat reseptit muistiin!

    VastaaPoista
  2. Näitä pitää kokeilla, kuulostaa ihanalta!:)

    VastaaPoista
  3. Voin suositella, nämä olivat hyviä, nopeita ja helppoja. Kivaa on sekin, että ainekset saa pienestä lähikaupastakin. Jatkossa ehkä tuunaan vielä tuoreilla yrteillä, saa vähän väriä joukkoon.

    VastaaPoista