23. maaliskuuta 2013

Uusi suklaakakkusuosikki


Makuaisti palasi, onneksi. Ihan siis muutenkin, mutta etenkin tämän suklaakakun vuoksi. Tästä tuli uusi suosikki. Resepti on alunperin Nigella Lawsonin, mutta minä leivoin oman versioni Voisilmäpeliä-blogin reseptiä mukaillen. Kakku on mehevä ja maku mahtava. Bonuksena sai kokea flashbackin lapsuudesta: kun kakku oli uunissa, tuoksui tismalleen samalta kuin lapsuuden kotikaupungissa silloin kun tuuli tuli oluttehtaan suunnalta.


Guinness-suklaakakku


2.5 dl Guinnessia
200 g voita tai margariinia
2.5 dl tummaa kaakaojauhetta
4.5 dl sokeria

1.5 dl creme fraichea
2 munaa
1 tl vaniljajauhetta

4 dl vehnäjauhoja
2.5 tl ruokasoodaa

Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 dl kuohukermaa

Laita kattilaan olut ja voi. Sekoittele miedolla lämmöllä kunnes voi on sulanut ja lisää sen jälkeen joukkoon kaakao ja sokeri. Ota kattila pois liedeltä kun seos on sileää ja tasaista.

Vispaa kevyesti creme fraiche, munat ja vanilja. Sekoita jauhot ja ruokasooda keskenään. Lisää olutseoksen joukkoon munaseos ja kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Kun kakku on täysin jäähtynyt, vatkaa täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte kakun päälle. Kakku on parhaimmillaan kun se on saanut vetäytyä rauhassa. 


4 kommenttia:

  1. Onneksi mulla ei ole jauhopeukaloa ollenkaan, söisin nimittäin kaikki tuollaiset ihanuudet saman illan aikana ihan yksin...eikä mikään liikunta kompensoisi sitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ehdittiin jo työkaverin kanssa ideoida tästä herkusta pikaversio: tehdään vain kuorrute ja isketään se valmiina ostetun kakun (esim. Frödingen mutakakku) päälle. Ja jos ei lasketa kaloreita, niin tuorejuustoksi vielä mascarpone. Luulisi maistuvan vaikka yllätysvieraille. Tosin meillä kaikki vierasvarat on turvallisinta säilyttää lähikaupan hyllyillä ja hakea sitten tarvittaessa sieltä, muuten ne loistaisivat h-hetkellä kaikella todennäköisyydellä poissaolollaan...

      Poista
  2. Voi vitsit mikä ohje! Minä en kovin kummoinen leipoja ole, mutta tätä voisikin jo ehdottomasti kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Herkullinen lopputulos suhteellisen vähällä vaivalla. :)

      Poista