7. maaliskuuta 2013

Tuleva DIY-projekti

Mietin tässä eräänä päivänä, että olisipas kiva uudistaa makuuhuonetta: vaihtaa tapetti yhdeltä seinältä ja tehdä joitakin muitakin pieniä muutoksia. Sitten iski vähän syyllinen olo. Voiko tapetin vaihtaa jo nyt, eihän se ole ollut seinässäkään vielä montaa vuotta? Paitsi että on. Mehän ollaan asustettu tässä nykyisessä kodissa jo yli viisi vuotta. Jaiks, miten aika kuluukin niin nopeasti!

Lomailen pääsiäisen tienoilla pari viikkoa. Ensimmäisen viikon reissaan ja sukuloin, toisella viikolla teen kevätsiivouksen ja remontoin. Pääkohde on vaatehuone, mutta eiköhän viikossa ehdi jotakin tehdä makuuhuoneellekin. Yhden seinän tapetointiin ei montaa hetkeä mene. Ja jotta uuden tapetin kohtalo ei olisi yhtä karu kuin nykyisen, jossa sängyn kohta näkyy harmillisen selkeinä tahroina, pitää meille vihdoinkin hommata myös sängynpääty. Makuuhuoneen ovi aukeaa sisälle huoneeseen ja jos ovea aikoo jatkossakin pystyä avaamaan ja sulkemaan, on päädylle hyvin niukasti tilaa. Valmiit vaihtoehdot tuntuvat olevan järjestään vähän turhan paksuja, joten askarrellaan sängynpääty sitten itse. Selasin pari kesää sitten Kokkolan asuntomessuilta ottamiani kuvia ja löysin muutaman idean uudelle DIY-projektille. Jos aika ei riitä tähän vielä kevään lomalla, niin kesällä sitten viimeistään. 

Nämä kaksi ovat oikeastaan suosikkini: mallin ottaisin ensimmäisestä kuvasta ja materiaalin toisesta. Jos tila ei olisi ongelma, kokoaisin sängynpäädyn yksinkertaisesti parista maalatusta vaihtolavasta trukkilavasta (öh, hiukan eri asioita...). Koska tässä senttipelissä siihen vaihtoehtoon ei ole varaa, olisi tässä mallissa kuitenkin ehkä tyylillisesti jotakin samaa.




Toisaalta tällainen yksinkertainen, kankaalla päällystetty mallikin houkuttaa. Kuvasta poiketen tosin ihan vain yksiosaisena. (Ja hei, älkää kiinnittäkö huomiota tuohon etuosan muoviläpyskään, vaikka se näyttääkin olleen kuvaajalla huomion keskipisteenä...).


Kolmas vaihtoehto sängynpäädyksi on vanha ovi, mikä tosin edellyttää sitä, että jostain löytyisi se vanha ovi. Kivasti toteutettuja juttuja löytyy googlettamalla useammastakin blogista, esimerkiksi täältätäältä ja täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti