27. maaliskuuta 2013

Silver linings & guldkanter

Neljän naisen jengimme kävi katsomassa eilen elokuvissa Unelmien pelikirjan (Silver Linings Playbook). Tykkäsin. Aihe on aika rankka, kaksisuuntainen mielialahäiriö. Leffa oli sävyltään tumma, muttei kuitenkaan ahdistava. Onnellinen loppu siinä perinteisessä mielessä ei kyseisessä skenaariossa liene varsinaisesti edes mahdollinen, mutta ilon pilkahduksia ja yllätyksellisyyttä riitti, mistä ainakin minä pidin. Dialogi oli koukuttavaa ja hyvät näyttelijät tekivät hienot roolisuoritukset. Sivuhuomiona lausuttakoon myös, että yhtään ei haitannut sekään, että Bradley Cooper oli ehkä kuumempi kuin koskaan ennen.


Elokuvan jälkeen jäin miettimään hetkeksi aikaa sitä, kuinka paljon oma asenne vaikuttaa kaikkeen. Että kokeeko asiat uhkana vai mahdollisuutena, keskittyykö hyviin vai huonoihin puoliin. Mikä on minun selviytymisstrategiani? Ehdin päätyä siihen, että kuulun hopeareunustiimiin. Sen jälkeen ajauduin jo seuraavaan ajatukseen: miksi ruotsinkielisillä on guldkantit kun muilla on hopeareunukset? Entä olenko bongannut viime aikoina oman arjen arvometallireunukset ja muistanut pysähtyä nauttimaan niistä?

Sanoisin, että olen. Tämän viikon kultakimpaleitani ovat olleet:

  • Ruokakaupan kassa, joka pyysi nähdä paperit kun ostosten joukossa oli yksi oluttölkki. 
  • Se mystinen hahmo, joka hoiti kotityöt sillä aikaa kun minä olin omissa maailmoissani sohvalla läppäri sylissä ja luurit korvilla ja kuuntelin paikallisradion jääkiekkoselostusta netistä (koska kamoon, kyllä playoff-matsi pitää kuulla oikean joukkueen kannalta puolueellisesti selostettuna!).
  • Kaveriporukan spontaani leffailta keskellä viikkoa.
  • Se, että normilinjastani poiketen uskalsin ostaa lähes neonpinkin neuleen ja pistää sen päälleni töihin. Se johti kehuihin, mistä rohkaistuneena pidin paitaa jo toistamiseen. Tosin tumman huivin kanssa, että tunnistan itseni kun katson alaspäin...
  • Oikeasti hyvänmakuinen yskänlääke.
  • Täydellisesti jalkaan sopivat French Connectionin mustat perusbaltsut, jotka löysin nettikaupan alesta ja jotka posti toi tänään.
  • Tänään alkanut loma! Tapaamme työpöytäni kanssa jälleen ensi kuun puolivälissä.

Rakas kiitollisuuspäiväkirja, hyvin pyyhkii. Tavataan taas tuonnempana, loppuviikosta ja tulevilla viikoilla on vaikka mitä kivaa tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti