10. tammikuuta 2013

Kuvaton kertomus

Ihmettelin kovasti kun kamera ei tunnistanut muistikorttia, vaikka moneen kertaan tarkastin, että se oli ihan oikein päin asennettuna. Ei auttanut, vaikka miten päin käänsi kortin, aina vaan tuli sama herja. Asenna muistikortti. Lähempi tarkastelu osoitti, että muistikortin reunasta puuttuu pieni pala. Voisiko se olla siitä kiinni? Ilmeisesti.

Sitten iski paniikki. Kortilla oli vielä melkein satakunta kuvaa, joita en ollut ehtinyt tallentaa koneelle. Apua! Ajattelin kokeilla kepillä jäätä, ehkä läppäri vielä tunnistaisi muistikortin ja saisin tiedostot talteen. Ja tadaa, sinnehän se kortti sujahti koneen uumeniin ja toimi ihan normaalisti. Sen jälkeen meni hetki ja ymmärsin laskea yhteen yksi plus yksi. Muistikortista puuttuvan pikkuriikkisen palasen oli täytynyt jäädä jumiin läppärin korttiaukkoon. Ehdin jo pelätä, mitä korjaus ollenkaan maksaisi. Yhtään ei lohduttanut sekään, että mies vakuutti takakannen irti ruuvaamisen olevan tarvittaessa tosi helppo juttu

Mutta hätä keinot keksii, todellakin. Avuksi tulivat melko epätodennäköiset työkalut: Turkkiin suuntauneella työmatkalla ostetun kynsiviilan kanssa samaan pakettiin pakattu metallitikku, jonka varsinainen käyttötarkoitus oli tähän päivään asti jäänyt mysteeriksi sekä työnantajan männävuotinen liikelahja eli heijastin, jonka päähän syttyy valo kun sitä painaa keskeltä. Heijastintähystys osoitti epäilyksen oikeaksi, siellä se muistikortin palanen tosiaan lymyili. Metallitikun kanssa leikin operoivaa hammaslääkäriä ja ronkin muovipalan pois koneen sisältä. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Nyt on ihan voittajafiilis. Ei tässä mitään ammattilaisia tarvita!

Ostoslakkoa tämä nyt tietenkin vähän kirpaisi, mutta uusi muistikortti on jo tilattu. Ilman ei vain yksinkertaisesti pärjää. Olen tosin koko ajan jostain syystä mieltänyt ostoslakon koskevankin vain vaatteita ja asusteita, muulle ei oikeastaan ole perusteitakaan. Ja apropoo asusteet, Mulberryn aletilaus saapui tänään. Vähän venyi pitkäksi toimitusaika, mutta paketti lämmitti kivasti ostoslakkoilevan materialistin mieltä. ;)

Kuvia sitten joskus - kun tekniikka suo.

2 kommenttia:

  1. Kuvien katoaminen kortilta tai koneelta on minunkin painajaiseni. Pitäisi ehkä varmuuskopioida ne jonnekin pilveen, mutten ole ainakaan vielä saanut aikaiseksi.:) Ostoslakko on kiva idea, tosin aika vaikea toteuttaa.;)

    VastaaPoista
  2. Kristiina K: Jotenkin tuo muistikortin palasiksi meno tietokoneen sisällä on sen luokan tapahtuma, että sitä en mitenkään nähnyt tulevaksi. Opin nyt kuitenkin kerrasta, että a) ei kannata kerryttää kortille paria sataa kuvaa odottamaan tallennusta ja arkistointia ja b) muistan jatkossa käyttää ulkoista kovalevyä ahkerammin.

    VastaaPoista