12. joulukuuta 2013

Kirje

Rakas joulupukki,
Olen vähän vaativampi asiakas kuin äitini, joka vuodesta toiseen ilmoittaa toivovansa vain yhtä asiaa ja aina sitä samaa: kilttejä lapsia. Joskus nuorempana pikkusiskon kanssa pohdittiin, mistäköhän äidille sellaisia saisi. Yleensä ratkaistiin ongelma ihan yksinkertaisesti vain antamalla äidille jotakin muuta. Esimerkiksi suklaata. Koska jos suu on täynnä suklaata, on keskimäärin vaivalloisempaa komentaa uskottavasti. Edes hetken verran.  
Mutta niin, oli minulla siis ihan asiaakin, omia toivomuksia. Eniten toivon maailmanrauhaa tai ylimääräistä kuukauden palkallista lomaa (johon luonnollisesti sisältyisi rajaton reissubudjetti), mutta näistä realistisemmistakin vaihtoehdoista ilahtuisin kovasti:
- Kerällä-kirja
- Olympus MCON-P01 tai WCON-P01 (makro- tai laajakulmaobjektiivilisäke)
- Acnen Canada Scarf (väritoiveena Grey Melange)
- matkalaukku
- mortteli
- kaikki ihanat itse tehdyt jutut

Vaikka siis juu, parasta joulussa on tietenkin lämmin fiilis, kiireettömyys ja ystävien ja läheisten kanssa vietetyt mukavat hetket. Olennaista on myös hyvä ruoka ja juoma - sekä se, että molempia on riittävästi. Ja jos vielä saa pyytää, niin toivottavasti kaikki pysyvät terveinä ja paikasta toiseen matkustavilla on sujuvat ja turvalliset siirtymät. Ja jos vielä saa pyytää, niin anna puolisolle hyvää joulumieltä sen verran, että saisin edes kerran kuunnella läpi Michael Bublén joululevyn ilman "miten-sulla-voi-olla-noin-huono-musiikkimaku" -kitinää. 
Mutta palataan vielä hetkeksi niihin lahjatoiveisiin. Haluaisin nimittäin vielä kainosti huomauttaa, että olen ollut tänä(kin) vuonna tosi kiltti. Ei silti mitään paineita. Kestän aika hyvin myös pettymyksiä. Lumeton joulu, jouluaattoillan yatzy-pelin häviäminen tai saamatta jäänyt paketti ovat ihan pikkujuttuja. Mutta yksi isompi toive minulla vielä olisi ja tämä onkin sitten vakavampi asia: ei mitään luumujuttuja joulupöytään, eihän? Ollaanhan me nyt tästä asiasta samaa mieltä?
Joulunodotusterveisin, 
K

2 kommenttia:

  1. Bublén levyä voi hätätilanteessa kuunnella ystävän kanssa... koska ystävällä on samanlainen tilanne. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ystävä on hyvä ja ilmoittautuu, nyt en nimittäin tunnista nimimerkkiä. Bublen mentävä aukko löytyy kalenterista aivan varmasti! :)

      Poista