19. joulukuuta 2013

Joululahjaherkkuja


Tein ystäville joulumuistamiseksi omatekoisia suklaaherkkuja. Konsepti on simppeli, mutta erittäin toimiva: sulatetaan suklaata ja sekoitetaan joukkoon ja/tai ripotellaan päälle joku suklaalle sopiva kaveri, oli se sitten karkkia tai vaikka pähkinää. Levitetään koko homma leivinpaperilla päällystetylle tarjottimelle tai pellille, jäähdytetään kylmässä ja murretaan tai leikataan paloiksi. Tänä vuonna sellofaanikääreeseen päätyi peppermint barkia (murskattuja polka-karkkeja ja Maraboun vaniljavalkosuklaata) sekä  salted caramel chocolatea (paloiteltuja Dumle-karkkeja, Fazerin sinistä ja päälle sormisuolaa). Vähän jäi vielä polttelemaan turkinpippurirouheen ja vaniljavalkosuklaan yhdistelmä, mutta onhan tässä yhä aikaa sitäkin kokeilla.

Tässä kohtaa haluaisin välittää kovasta paukkeesta pahoittelut naapureille. Ei, meillä ei vasaroitu seinälle jättimäistä taulukollaasia. Meillä hakattiin polka-karkkeja puisella lihanuijalla. Parhaat polkat löytyvät Prisman irtokarkkihyllystä ja ne ovat koostumukseltaan juuri sopivan sitkeitä. Ihan loistava ominaisuus Polka-karkin rakenteessa - paitsi sillä nimenomaisella hetkellä kun niistä pitäisi saada murusia. Merkitään muistiin: jos joulupukki ei tuo morttelia, on korkea aika hankkia sellainen itse.Myös talopakettitehtaan tuotantolinja kävi viime viikolla kuumana ja nyt on ensimmäiset piparkakkutalot koristeltu ja kasattu. Toisen satsin vuoro tulee tuonnempana. Otin luontaisesti tuotantopäällikön roolin ja sain joulukalenteriluukusta itselleni apurin koristeluhommiin. Jee, laatuaikaa minun makuuni! Paitsi että jälki ei ole ihan totuttua tasoa ja syytän siitä ihan avoimesti tuota apuriani, jolla olisi tsempattavaa sekä taidoissa että kärsivällisyydessä... :D Yhdessä oli kuitenkin ihan kiva syödä karkkia pitää koristelutalkoot ja toisaalta, nyt näissä lahjaksi menneissä mökeissä myös näkyy ihan aidosti meidän molempien kädenjälki. Glögit sille, skål!
Ei vaan, ihan oikeasti, onneksi on asioita, joissa ajatus on tärkein. Ja perhe ja ystävät, jos tuote näyttääkin 5-vuotiaan valmistamalta niin muistakaa, että teitä on ajateltu lämmöllä valmistusprosessin aikana.

2 kommenttia:

 1. Oo, näyttääpä hyvältä! Tuollaista suklaaherkkua on pitäny tehdä monta kertaa, mutta vaahtokarkeilla höystettynä :)

  Hyvää matkaa joulun viettoon ja tunnelmallista joulua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikämyöhäinen ei enää ehdi toivotella jouluja takaisin, mutta iloista uutta vuotta sitten senkin edestä! :)

   Poista