28. elokuuta 2013

Seuraava Skappel-neule

Äidin kanssa juhannuksen alla tehty Tallinnan matka meni pääosin oikein mukavasti. Aamu aloitettiin kylpylässä pulikoinnilla ja hotelliaamiaisella, sieltä siirryttiin jalkahoitoon ja ripsien värjäykseen. Lounaaseen mennessä oltiin jo ehditty käydä kenkäostoksillakin. Ennen satamaan suuntaamista käytiin lankaostoksilla Karnaluksissa ja juotiin herkkukahvit. Paluumatkalla laivassa oli sen verran promillepitoista juhannusjuomannoutajaa kanssamatkustajina, että pieni upgrade matkustusluokan suhteen ei olisi ollut pahitteeksi. Tällä laivalla se ei ollut mahdollista, mutta pidetään optio mielessä tulevilla reissuilla.


Syksymmällä pyöreitä vuosia täyttävä pikkusisko toivoi lahjaksi omaa Skappel-neuletta ja saamansa pitää. Äiti osti Karnaluksista siskon väritoiveen mukaiset langat, puikkojen heiluttamisen paikaksi taas valikoitui meikäläisen kotikutomo. Tämä Skappel-versio saa kuulemma mielellään olla itselle tehtyä versiota pidempi ja tunikamaisempi. Tinkiä voi kuulemma vaikka hihojen mitasta jos lanka uhkaa loppua kesken.


Siispä tiedän, mitä teen tänä syksynä. Kunhan ilmat vähän viilenevät. Ei sillä, etteikö lämpimät päivät ja illat olisi oikein ihania, mutta alpakkavillan neulomiseen ne eivät jaksa innostaa. Kädet tuntuvat nihkeiltä jo pelkästä ajatuksesta. Mutta kyllä se tästä, ensimmäiset silmukat on jo luotu ja projekti käynnistetty.

Sysse hei, tässä on sulle pieni sneak peek. Mitäs sanot?


6 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää :) Mulla olisi edessä vielä kappaleiden yhdistäminen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on täälläkin jo työ vähän pidemmällä, mutta kappaleiden yhdistämiseen on vielä sentään matkaa. Kohta pääsee siis sun blogin puolella ihailemaan valmista lopputulosta. :)

   Poista
 2. Nyt tulee ihan neulontafiilis! Alkaa sormet jo syyhyämään jo tuollaisen neuletyön näkemisestä…! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, minun taas pitäisi ryhdistäytyä ja tehdä tämä valmiiksi. Muut neulehommat on vieneet mennessään tässä välissä. :)

   Poista
 3. Hei. Haaveilen tekeväni tällaisen neuleen mutta osaatko sanoa minkä kokoinen tuolla alkuperäisellä ohjeella tulee neuleesta ja onko noi tässä postauksessa näkyvät lankakerät 100g vai..? Eli 8 kerää 100g vai 50g..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, pahoittelut vastauksen viipymisestä! Alpakkakerät ovat 50g (110 m) ja Kid Silk -kerässä on 25 g (225 m). Langat on ostettu Tallinnan Karnaluksista, missä alpakat myytiin 10 kerän paketeissa ja noita Kid Silkejä on yhteensä kuusi kerää, kaikki eivät vain ole mukana kuvassa. Ensimmäiseen Skappel-neuleeseeni (jonka arvioisin olevan jotakuinkin kokoa L) käytin tuota samaa alpakkaa ja sitä meni kaikkiaan hiukan reilut seitsemän kerää. Menekki on siis suunnilleen 350 g. Mohairlankaa meni tuossa ensimmäisessä neuleessa noin 200 g. Tässä valkoisessa neuleessa käytettävä Kid Silk on sen verran riittoisampaa, ettei sitä tarvita kuin 150 g. Tämän linkin takaa löytyy siis viimeistelyä vaille valmiin valkoisen Skappel-neuleen kanssa samoilla spekseillä tehty harmaa neule: http://omankuplansasankari.blogspot.fi/2013/05/skappel-neule.html.

   Poista