6. elokuuta 2012

Toinen maanantai

Toimistolle raahautuminen on näköjään himpun verran helpompaa toisena loman jälkeisenä maanantaina kuin sinä ensimmäisenä. On takaisin työmoodissa. Paikalla paitsi fyysisesti, myös henkisesti. Eikä tarvitse enää stressata iltaisin sitä, että varmasti muistaa lähteä aamulla töihin. Tai no, ehkä ensimmäinen loman jälkeinen aamuherätys tosiaan olisi ollut lempeämpi jos heti herätyksen perään kännykän näytölle ei olisi pärähtänyt muistutusta "Mene töihin!". Kun olisi edes tajunnut jättää tuon huutomerkin pois...

Sillähän ei tietenkään ole mitään vaikutusta asiaan, että edellisviikonloppuna tuli urakalla angstattua töihin palaamista ja nyt kuluneena viikonloppuna tuli keskityttyä vain hauskanpitoon ja rentoutumiseen. Ystävien ympäröimänä, ihanien naisten seurassa. Maaseudun rauhassa. Automatkaillen, maalaismaisemia katsellen, pikkukaupunkia kierrellen, saunoen, herkutellen, skoolaten, sienestäen, vadelmapuskaviidakossa akrobatiaa harjoittaen, jutellen, nauraen ja chillaillen. Vaikuttaapas lista pitkältä, ihan kuin olisi tehty vaikka mitä. Niin käy itse asiassa aika usein kun listaa tai luetteloi asioita. Jos tälle ilmiölle pitäisi keksiä termi, sen olisi oltava luetteloilluusio.

Olen kyllä erittäin vakuuttunut siitä, että jokaisella ihmisellä pitäisi olla sellainen porukka, missä saa vapautuneesti jättää aivot narikkaan ja olla häpeilemättömän oma itsensä. Tälläkin reissulla skarppien virkanaisten jengissä kaiken sivistyneen keskustelun ja poliittisesti korrektin toiminnan lisäksi nuoltiin lautasia ja leikittiin mm. pohjoiskorealaista uutistenlukijaa (perustuu youtubeen) ja innostunutta yksivuotiasta (perustuu havainnointiin) ja huomattiin, että näissähän esiintyy yllättävän paljon samankaltaisuutta. Lisäksi leikittiin vadelmarahkasta laulavaa suomiräppäriä ja härskisti väärinkuultuja laulunsanoja. No okei, se oli oikeastaan vain yksi leikki, ei kahta erillistä. Oli miten oli, tällaisen viikonlopun jälkeen on taas voimia ottaa vastaan uusi maanantai ja viedä läpi jälleen yksi työviikko. Onnea on viikonlopun aikana ladatut akut.

The Aviator, kuskimme.
Vaviskaa, tavaratalojen kosmetiikkaosastot!

Art goes Kankaanpää.
Kesäkeittiön parhaita paloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti