11. marraskuuta 2013

Laukkua vaille

Black tote

Olen ollut tässä syksyn aikana havaitsevinani, että asustepuolella olisi mustan laukun mentävä aukko. Hakusessa on sen kokoinen tote, että sinne mahtuisi tarvittaessa pikkuinen läppäri. Malliltaan laukku saisi olla mielellään melko simppeli, selkeä ja ehkä vähän sirokin. Mielikuvissa olen sovitellut käsivarrelle keikkumaan ainakin näitä kuvassa näkyviä MMK Selmaa ja Jet Setia, MBMJ Hillier Hoboa ja Longchampin Roseauta. Liekö sattumaa, että näiden laukkujen hinnat pyörivät samoissa summissa kuin allekirjoittaneen tämänvuotinen veronpalautus? Kyllä sen on oltava enne. :)

Tällä hetkellä melkein jokapäiväisessä käytössä oleva musta nahkalaukku on tuliainen Kiinan työmatkalta parin vuoden takaa. Malli on kaikessa yksinkertaisuudessaan edelleenkin mieluisa, mutta laukku painaa tyhjänäkin sen verran, että nyt havittelen jotakin kevyempää. Kiinan laukkumarkkinoilla oli kyllä vähän orpo olo kun ympärillä oli mielettömät määrät laukkuja upeissa väreissä, malleissa ja materiaaleissa, mutta mitään ei oikein arvannut ostaa. Osa laukuista oli ihan häpeilemättömiä kopioita tunnetuista merkkituotteista (merkki vain oli useimmiten irroitettu nahasta) ja osassa designista saattoi päätellä, että vaikkei merkkiä ja mallia tunnistanutkaan, oli kyse kuitenkin kopiosta. Ostoksille mennessä olisi selvästikin pitänyt ensin tehdä läksyt ja opiskella kaikki suurimpien muotitalojen kuluvan kauden mallistojen mallit, että tietäisi suunnilleen, mitä välttää.

Oman laukkuni päädyinkin sitten ostamaan pikkuriikkisestä putiikista, jossa nuori kiinalaisnainen myi itse suunnittelemiaan laukkuja. Olisi tietenkin naiivia ajatella, että se on tae laukun originaalista designista - varsinkin nyt kun näitä kopiogateja on tullut esiin paremmissakin piireissä - mutta ainakaan vielä en ole keksinyt, mistä mallista oma laukku olisi kopioitu. Hyvä niin. Parhaassa tapauksessa tuin ostoksellani nuorta suunnittelijaa ja pahimmassa tapauksessa tyydyn ajattelemaan, että toimin hyvässä uskossa ja ignorance is a bliss.

Kollaasi: Polyvore

12 kommenttia:

 1. Näistä vaihtoehdoista Korsit eivät niin sytytä (ovat minun makuuni turhan... inspiroituneita), äänestän Roseauta. :) Omani on jo reissussa rähjääntynyt ja nuhruinen, mutta se on ollut niin näppärä käytössä ja oikea tilaihme, että se vaan on saanut niin hurjasti käyttöä. Ja mallihan on klassikko. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli niin näppärä ilmaisu tuosta inspiroitumisesta, että tätä pitänee jatkossa käyttää tietyissä yhteyksissä itsekin. :) Hyvä kuulla positiivisia Roseau-kokemuksia, se itselläkin on tainnut pisimpään pyöriä mielestä. Selkeä ja kaunis malli on kovasti mieleinen ja tähän taidan olla päätymässä.

   Poista
 2. Longchamp on eniten minun makuuni. Joskin heidän laukkunsa ovat aina. Minulla on kamelin värisenä sama laukku ja se on kyllä pelastanut monesti. Ja valtava tilaihme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain pientä Longchamp-ihastusta olen tosiaan ollut havaitsevinani sinun blogissasi. ;) Hmm, tilaihme ei kuulosta ollenkaan huonolta. Täytyy pitää tämäkin asia mielessä kun tulee päätöksenteon aika. Kiitos vinkistä!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. It's my second favorite at the moment. :)

   Poista
 4. Tyylikkäitä kaikki! Itse olen monesti ihaillut tuota Longchampin Roseauta, ja ehkäpä sen vielä kotiutankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roseaun suuntaan alan kallistua itsekin. Saas nähdä, kauanko maltan odottaa. :)

   Poista
 5. Ihania! Minulle kelpaisi noista kaikki ;) Väreissä tosin itse taivun enemmän ruskean ja beigen sävyisiin kuin mustaan, mikä olisi kyllä huomattavasti käytännöllisempi väri...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas yleensä aina päädyn mustaan, vaikka aloittaisin katselun mistä väristä tahansa. Nyt tällä kertaa tosin sille mustalle on myös selkeä tarve. :)

   Poista
 6. Mä taas tykkään eniten tuosta Michael Korsin Jet Setistä! Laitoin sen harkintaan nyt, jospa joskus saisi ihan omaksi... Tykkään laukuissa pelkistetystä ja yksinkertaisesta ulkonäöstä, ja tuon hintakaan ei päätä huimaa, joskin alkaa olla jo ylärajoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jet Set on kyllä kiva malli, simppeli ulkonäkö iskee minuunkin. Olen näkevinäni tässä mallissa jotakin samaa kuin Mulberryn Dorset Totessa, mikä kaapista jo konjakinruskeana löytyykin.

   Poista