21. marraskuuta 2012

Tyhjän korttipohjan kutsu


Teippitarhan lähetys saapui. Korttipohjat ja tussit olivatkin jo rivissä odottamassa. Periaatteessa kaikki olisi siis valmista joulukorttitalkoita varten. Ja ihan en sitten malttanutkaan antaa matskujen olla. Tyhjän korttipohjan kutsu kävi ylivoimaiseksi. 

Sisäinen taiteilijani otti hyvin pieneksi hetkeksi vallan. Taustatiedoksi paljastan, että kuvataidepainotteisessa lukiossa kävin tasan tarkkaan vain ja ainoastaan sen yhden pakollisen kuviksen kurssin ja sain siitä seiskan.  Ainoan laatuaan. Harmitti niin vietävästi, että teki mieli pyytää numeron sijaan pelkkää suoritusmerkintää todistukseen. Lukuaineiden keskiarvo kun huiteli aikalailla ysin ja kympin puolivälissä. Kuriositeettina mainittakoon, että viereisen pulpetin pojasta tuli sittemmin vuoden nuori taiteilija. Niihin töihin omia suttujaan verratessa kävi aika nopeasti ilmi, ettei kyseessä tosiaankaan ollut meikäläisen ala. 

Tässä männä syksynä  taas töissä viestinnästä erikseen ilmoitettiin, että "ei sit tartte alkaa kreaa" kun pyydettiin sisältöehdotuksia markkinointimateriaaleihin. Jep, jep. Tosin pelkkä piirustustaitojen puute ei mielestäni ole yhtä kuin olematon visuaalinen silmä. Meinasin kirjoittaa tähän, että väittäisin ymmärtäväni jotakin esimerkiksi värien yhdistämisestä, mutta sitten kuulin pään sisäisen kommenttiäänen muistuttavan, että jos nyt ajattelin vaikkapa sisustusta, niin olen yhdistänyt vain erilaisia ruskeita ja vaatekaapin puolella leikitellään lähinnä harmaan eri sävyillä. Villiä menoa, kerta kaikkiaan.

Mutta nyt visio oli vahva ja toteutushalu kova. Ajatuksissa siinsi sellainen graafinen, yksinkertainen ja mustavalkoinen joulupallokuva. Ja toteutus on, noh, tässä. Taidot eivät ihan riitä sille tasolle, mihin saakka noin niinku esteettisesti näen. Mies lohdutti, että "kyllä nuo hei ihan joulupalloiksi tunnistaa". Minä taas funtsin, että onneksi nauru pidentää ikää. Ladies and gentlemen, let me present to you: JOULUPALLOKUVAELMA. 


Ja ei, en aio lähettää maailmalle ensimmäistäkään piirrettyä joulukorttia. Signeerattu versio matkaa tuota pikaa paperinkeräykseen. Mutta tulipa leikittyä. Se oli hauskaa niin kauan kuin sitä kesti.


2 kommenttia:

  1. Mä en kestä! Mulla oli joulupalloidea mun kortteihin, tai siis on se edelleen, kun aloin eilen niitä jo askarrella. Pallot koristeltuina niillä teipeillä. Ja kas, sun ostoslistalla oli 2 tismalleen samaa teippiä kuin mulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun nykyhetkisillä taidoilla teippi ei kyllä väänny palloiksi. Tänä vuonna ainakin siis mennään kuusiteemalla. Joka sekin on vielä vähän auki. :)

      Poista