8. lokakuuta 2012

Chocolate chip cookies

Söin viikonloppuna maailman parasta taikinaa. Tällä kertaa se ei ollut sekoitettuna jäätelöön, sillä Ben & Jerryn sijaan kyseessä oli oma tuotantolinja. Vietin lukioaikana vaihtarivuoden Kanadassa ja yksi monista tuolta ajalta periytyvistä hyvistä asioista on sikäläisen isäntäperheen mummon cookie-resepti. Annan hyvän kiertää ja pistän nyt ohjeen jakoon. Keksit katosivat parempiin suihin ja pakastimeen ennen kuin muistin ottaa kuvia, joten kuva on tällä kertaa lainattu Love and Olive Oil -blogista, johon tutustumista muuten suosittelen lämpimästi!




Grandma E's chocolate chip cookies


(35-40 kpl)


225 g margariinia tai voita
2 munaa
2.25 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 rkl vaniljaa 
(vanilla extract, vaniljasokerikin käy)
4.5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
2.5 dl suklaapalasia 
(chocolate chips tai rouhittua suklaata)

Halutessaan taikinaan voi tietenkin lisätä myös esim. pähkinärouhetta. 
Tai ihan vaan lisää suklaata, niin kuin minä yleensä teen. ;)

Sekoita keskenään margariini/voi, munat, sokeri, fariinisokeri ja vanilja. Lisää joukkoon jauhot, suola, sooda ja suklaapalaset. 

Pudota leivinpaperilla vuoratulle pellille kahdella teelusikalla muotoiltuja taikinamöykkyjä ja jätä riittävästi leviämistilaa. Saan tästä määrästä taikinaa yleensä neljä pellillistä, joissa kussakin on yhdeksän keksiä. 

Paista 200-asteisessa uunissa n. 8-10 minuuttia. Cookiet saavat uunista pois otettaessa näyttää vielä hiukan pehmeiltä (kovettuvat kyllä sitten) eikä kannata antaa paistua ihan kullanruskeiksi asti, niin maistuvat paremmalta. 

Keksit voi pakastaa ja ne maistuvat itse asiassa tosi hyvälle vähän kohmeisina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti