11. heinäkuuta 2014

Mekko - ja hämmennys

Kuukauden päästä juhlitaan lähipiirissä häitä ja Kokkolan Sköna Clarasta löytyi juhlaan sopiva mekko. Tai oikeastaan kaksi, molemmat by Malene Birgerin syksyn uutuuksia. Pitkään mietin vaaleanharmaan pitsi-ihanuuden ja mustan tämäsopiiminnevaan-mekon välillä. Pitsimekon puolesta puhuivat kaunis väri, juhlavuus ja sellainen maddemainen tyylikkyys. Ja luonnollisesti se pitsi. Mustan mekon eduiksi taas laskin kauniin leikkauksen, ihanan materiaalin ja käytännöllisyyden. Sekä tietenkin sen mustan värin. Pitkän sovittelusession ja pohdinnan jälkeen päädyin ostamaan mekoista sen mustemman ja tämä pitsimekko sai jäädä kauppaan.


Kotona laitoin mekon henkariin, lähetin siitä äidille, siskolle ja tulevalle morsiolle kuvat Whatsappissa ja hehkutin etuosan kauniita laskoksia ja leikkauksia. Sitten keksin, että voisin pinnata mekon kuvat verkosta Pinterestin tyylikansioon. Ryhdyin tuumasta toimeen: menin by Malene Birgerin verkkokaupan sivuille ja aloin etsiä mekkoani uutuuksien joukosta. Selailin kuvia hetkisen ja ihmettelin kun en löytänyt etsimääni, vaikka monta muuta tuttua vaatetta, pitsi-ihanuus mukaanlukien, siellä näkyikin. Sitten huomasin tutunmallisen mekon, mutta ilman niitä etuosan laskoksia. Mitä ihmettä! Lähempi tarkastelu osoitti, että koodisanaa back klikkaamalla tulivat esiin myös ne laskokset. Olin siis pitänyt mekkoa päällä väärinpäin?! Internet - pukeutumisneuvoja tumpeloille... Oi voi, onneksi kuulun siihen ihmisryhmään, joka osaa nauraa itselleen. 

kuvat by Malene Birger

Äkkiä vaatteet pois päältä ja uusi sovitus eteisen peilin edessä ja kas, mekkohan tosiaan istui myös toisin päin, ehkä jopa paremmin. Kaikki hyvin, taas. Ainakin siihen asti kunnes bongasin sivupalkista Libana-mekon kuvaustekstin. Wrap yourself in this flattering dress for an understated look. Cut with a gathering detail at the front, creating a drapy expression. The rounded shoulders elegantly fall like short sleeves. This style runs true to size. Koska en malttanut antaa asian olla, googletin tietysti vielä mekkoa sen nimellä ja ihmetyksekseni huomasin, että verkkokaupasta riippuen laskokset ovat joko edessä tai takana. Nimimerkki "Hämmentynyt" täällä nyt pohdiskeleekin, että kumminkohan päin tämän pukisi päälleen. Mitä te olette mieltä?

kuvat Wakakuu

6 kommenttia:

 1. Puet sen niinpäin, mikä näyttää paremmalta - hieno se on joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä tuntuu olevan ihan fifty-sixty, että miten päin tämän laitan. Pääasia, että tämä päällä on mukava olla. :)

   Poista
 2. Minusta niinpäin kun se sinusta näyttää paremmalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen funtsinut. Eilen tosin vinkattiin, että minähän voin vaikka vaihtaa mekon suuntaa kesken juhlien. Kun meno vaihtuu rennommaksi jotkut kääntää lipan taaksepäin, toiset höllää krakaa ja kolmas kääntää mekon. ;)

   Poista
 3. Poimutukset edessä näyttää kuvassa hyvältä, mutta peili kertoo paremmin, sun ei auta kuin sovitella :)
  MiraX

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä sovittelua on varmasti vielä edessä. Ehkä poimutusten suunta varmistuu sitten samalla kun saan päätettyä, miten mekon asustan. :)

   Poista