31. heinäkuuta 2013

Heinäkuussa kotimaassa

Heinäkuun alku lomailtiin Kokkolassa. Käytiin juhlistamassa hääpäivää muutaman päivän viiveellä ja ravintola-arvaus osui nappiin. Hyvä valinta mieheltä, saa minun puolestani hoitaa pöytävaraukset jatkossakin.


Kyläiltiin kolmikuukautisen kummipojan luona. Syötävän söötti poika ja hyvät on keuhkot. Talo tarjosi korvatulpat. :D


Kummipojan kuukautta vanhempi serkkutyttö keskittyi lähinnä nukkumiseen ja naureskeluun. Ihanan hyväntuulinen lapsi!


Välillä käytiin kävelyllä Neristanissa.Sköna Claran ale piti tietenkin myös katsastaa koluta perusteellisesti läpi. Kahteen otteeseen ja pitkän kaavan mukaan. Vaatteet ja asusteet oli kauniita, löydöt hyviä, kahvi maistui ja keskustelut vei mennessään. Onneksi lomalla ei tunneta kiirettä.


Sitten siirryttiin etelämmäs, Naantalissa käytiin rippijuhlissa.Ja heitettiin vihdoinkin talviturkki mereen.


Sen jälkeen jäin pariksi päiväksi siskon luo. Vedettiin jätskiöverit ja torkuttiin päikkäreitä.Vanhempi kummipoika täytti vuosia ja iltapalan valmisteli hänen 6-vuotias pikkuveljensä. Kynttilät ja kukat ja punaiset puurolautaset. Sydän siinä suli.


Porissa lasten Jazzeilla ehdin vaihtaa kuulumiset Italiasta käymään tulleen ystävän kanssa. Mietin jo, että mahtaako ystävän esikoisen kanssa päästä puhumaan italiaa. Ei päässyt. Ängribööds on ängribööds kielestä riippumatta ja "Patasydän!" hihkaistiin ihan selvällä suomen kielellä. Pianopyörä oli liikkeellä tänäkin vuonna.


Viikkoa myöhemmin juhlittiin Pori Jazzeilla aikuisten kesken. Sää suosi, lasissa oli kuplia ja seura oli ihanaa. Ennakko-odotusten vastaisesti selvisin ehjin rantein myös Vesa-Matti Loirin keikasta. Bändi oli niin loistava, että saatoin jopa hiukan nauttia siitä. Oivoi, taidan olla tulossa vanhaksi.Vanhuudesta puheen ollen, sain kuninkaallisen synttärikaiman. Syntymäpäivän aamuna tulivat uutiset herttuatar Catherinen synnytyksen alkamisesta ja mietin, että jos tuleva perillinen syntyy samana päivänä, voisin joskus tulevaisuudessa mennä merkkipäivänä matkoille Englantiin. Siellä voisi silloin olla kivasti pöhinää, vaikka silloin kun on se Sweet Sixteen. Sitten suoritin vaativan matemaattisen laskutehtävän ja tajusin itse täyttäväni kyseisenä vuonna 50. Sweet Sixteenistä F**king Fiftyyn. Harvinaisen häijy herätys todellisuuteen. No mutta, Britannian kruununperillinen olikin prinssi, joten 16-vuotispäivillä lienee joku muu teema. Minäkin keskittynen elämään hetkessä enkä stressaa siitä, mikä odottaa hamassa tulevaisuudessa. :)

2 kommenttia:

  1. Jotenkin tosi ihania kuvia, kesäfiilis.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Mäkin oon käynyt ihastelemassa sun kuvia tässä kesän aikana, mutta olen ollut liian laiska kommentoidakseni. Yritän ryhdistäytyä. :)

      Poista