11. huhtikuuta 2013

Kaksi kaunista päivää Tukholmassa

Äidin ja tyttärien laatuaikareissu suuntautui viime viikolla Tukholmaan, missä oli kivan keväistä ja aurinkoista. Yövyttiin Scandic Malmenissa Söderissä ja hotelli oli niin kiva, etten yhtään ihmettelisi jos heräisin sieltä jonakin tulevanakin aamuna. Sijainti oli hyvä, Söderin tarjonta oli heti edessä kun vain astui ulos ovesta ja metropysäkkikin oli ihan vieressä. Tykkäsin myös hotellin sisustuksesta ja fiiliksestä sekä siitä, että aamupalan kohdalla oli panostettu luomuun ja ekologisuuteen oli satsattu noin muutenkin. 


Hotellin seinältä bongatusta vinkistä on jo otettu vaari: seuraava hotelliyö on varattu niinkin kaukaa kuin Helsingistä. Ei sillä, etteikö puolison kanssa voisi seurustella kotonakin, mutta jos vapputarjouksena huone Helsingin keskustan hotellista maksaa 50 euroa, niin siinähän suorastaan säästää kun ei tarvitse tulla taksilla kotiin Espooseen ja roudata brunssikamoja itse kaupasta. Ihan puhdasta matematiikkaa, hih. 

Meidän Tukholman aktiviteetit noudattelivat aika pitkälti vanhaa kaavaa, kiertelyä kaupungilla, herkuttelua ja ostoksia. Kaikkia ihanan värikkäitä houkutuksia oli kaupoissa tarjolla. Caloun pinkit bootsit melkein päätyivät siskon matkaan, muttei sitten kuitenkaan. Itselläni tuo sama malli on ollut parin vuoden ajan jo kovassa käytössä, mutta musta nahka on ehkä himpun verran armollisempi (tai ainakin käytännöllisempi) materiaali kuin pinkki mokkanahka.
Herkuttelemassa käytiin mm. Vete-Kattenilla ja Ladureella. Vete-Katten on Tukholman kahviloista ylivoimainen suosikkini, miljöö on viehättävän mummolamainen ja leivokset ja kakut sulavat suussa. Ladureella piti vähän myös lahjoa vastavalmistunutta pikkusiskoa. Macaronit katosivat parempiin suihin ilman kuvatodisteita.
Lahjoista puheenollen, löysin pienestä lelukaupasta myös ristiäislahjan suvun uusimmalle tulokkaalle, joka saa nimen reilun viikon päästä. M, du får hoppa över följande bild om du läser detta.  


Gamla Stanista bongattiin kevään ensimmäinen leskenlehti. Vai olisikohan tuo voikukka? En muista, koska olen viimeksi kävellyt vanhan kaupungin läpi, mutta toisen päivän iltapäivänä oli niin paljon aikaa ennen laivan lähtöä, että ei hypättykään t-banan kyytiin vaan käveltiin citystä Vikingin terminaaliin. Se oli aika hyvä päätös, oli nimittäin kiva katsella, miten auringonsäteet valaisivat vanhan kaupungin kapeita kujia.Ostoksia ei tullut ihan hirmuisesti tehtyä, yksi valkoinen paita Åhlènsin omasta mallistosta ja musta nahkalaukku Massimo Duttilta. Laukkuun olen tosi tyytyväinen, juuri tuollaista yksinkertaista crossbody-mallia olen etsinytkin. Hihnan irroittamalla tästä saa myös helposti clutchin. Lisäksi ostin vähän kosmetiikkaa, muutaman pikkujutun kotiin ja laivalta vielä skumppaa ja suklaata. Perussettiä.


No okei, oli siellä ostosten joukossa sentään jotain värikästäkin. ;)

2 kommenttia:

  1. Aijai, Tukholma... <3 Ihania ostoksia (mainio tuo uuden tulokkaan lahja!) kauniita kuvia ja herkullisen näköisiä leivonnaisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Tukholmaan en varmaankaan koskaan kyllästy. Vähän harmittaa, ettei ehtinyt samalla reissulla olla pidempään Turussa, mutta oma moka kun tuli ostettua bussilippu kotiin jo hyvissä ajoin ennakkoon ja toisaalta, se viime sunnuntain lumisade ei kyllä varsinaisesti houkuttanutkaan jäämään sinne. :)

      Poista