3. helmikuuta 2013

Carrot cupcakes


Meillä on tänä viikonloppuna herkuteltu porkkanamuffinsseilla. Sain loppuvuodesta parilla eri kyläilyreissulla maistaa huippuhyvää porkkanakakkua ja siitä asti on ollut mielessä, että sitä pitäisi tehdä itsekin pitkästä aikaa. Edellisen kerran taisin leipoa porkkanakakkua kun asuin vielä Turussa, joten siitä on vähintäänkin seitsemän vuotta aikaa. [*Kokee muutaman sekunnin mittaisen ikäkriisin*]. Nyt oli hyvä hetki toteuttaa tämä mieliteko kun oli vieraita tulossa ja tiesi, että on muitakin syöjiä kuin vain minä ja puoliso. Ja hei, nämä olivat tosi hyviä! Jatkossa näitä tehdään meillä kyllä useammin kuin kerran seitsemässä vuodessa.



Carrot Cupcakes

2 dl rypsiöljyä
1.5 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
3 munaa
3 keskikokoista porkkanaa 
50 g pähkinärouhetta
3.5 dl venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
0.5 tl suolaa

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita öljy ja sokerit keskenään, vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää joukkoon pähkinärouhe ja porkkanaraaste. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Annostele taikina muffinssivuokiin (n. 22-24 kpl). Paista muffinsseja 180-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia.

Kuorrute

1 pkt mascarponea
2 dl vispikermaa
3-4 rkl sitruunamehua
reilu 1 dl tomusokeria

Vaahdota mascarpone, sitruunamehu ja tomusokeri kuohkeaksi. Vaahdota vispikerma ja sekoita kermavaahto mascarponevaahdon joukkoon. Laita kuorrute pursotuspussiin ja pursota muffinssien päälle. Koristele vaikka pähkinärouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti